2017. július 6. Összes bejegyzés
Van, hogy egész héten arra várunk, hogy mikor lesz már végre hétvége?!
De miért is?

Mit fogsz csinálni hétvégén? 
Mitől lesz az a hétvége különb az aznapi napodnál?
Azon kívül, hogy jó esetben nem mész dolgozni! 

Általában a hétvégék többsége a rosszul beosztott idő miatt csak úgy élménytelenül elmúlik, és amikor visszagondolsz, mit is csináltál 2 nap alatt, akkor az esetek nagy részében a válasz: "Semmit." Vagy hajszoltad az amúgy is ráérő megoldandó dolgodat - takarítást, főzést, bevásárlást, stb.

Persze ezek is fontosak, de mi van ha egyszer kimarad? 

Jó esetben passzívan pihentél, de van hogy ezt is, azt is, itt is vagy egy kicsit, meg ott is ücsörögsz és talán még értelmetlen reklámokra is pazarlod az idődet, miközben a tv előtt dekkolsz.

De itt a nagy kérdés:
Tudod mire való a hétvége?
Tudod egyáltalán, hogy valójában mi is az, hogy feltöltődés és, hogy számodra mi hozza ezt el? Mit is jelent az, hogy tökéletes időtöltés? Mi az, amitől azt érzed VÁÁÁ, ettől kiugrok a bőrömből?!
Egyáltalán emlékszel meg erre az érzésre??!

Hát igen! A sok "dolog". Ami, ha bele gondolunk, talán nem is olyan fontos vagy halaszthatatlan. Igaz ezeket is be kell iktatni és szükség van a fekvő, nem csinálok semmit időre is. Csak azzal van a baj, amikor jön a berögződött hajszolás, ami némiképp biztonság érzetet nyújt, mert "ezt szoktam csinálni"! 

Pedig, ha tudnád vagy emlékeznél rá, hogy a komfort zónán kívül mi minden létezik?!
Próbáld ki, hogy elmész túrázni, tekerni, evezni, ismeretlen helyre, ismeretlen vagy régen művelt dolgot, esetenként valami őrültséget csinálni! 

Igaz vasárnap estére iszonyú fáradt leszel.
De meglátod, a hétfődet vidáman, jókedvűen, mosollyal indítod. 
Benned marad valami. 
Valami kedves dolog a hétvégéből. A vágy, hogy ezt újra átéld. 
És eeez az, ami értéket ad a hétvégédnek és az életednek. Az élmény, ami segít, hogy színesnek lásd a világot, hogy tudjál egy jóízűt nevetni, és hogy megéld és ne csak túléld az életedet.

Engedjétek meg, hogy pár fényképpel motiváljalak titeket, megmutatva, hogy mi hogyan töltünk egy aktív hétvégét.