2020. június 30. Összes bejegyzés
A legjobb lencsesaláta

Hozzávalók:

- ½ csésze főtt lencse

- 1 ek. olivaolaj

- ½ nagy vöröshagyma

- 1 közepes répa

- só

- egész fekete bors

- 1 tk. friss apróra vágott kakukkfű

- ½ tk. füstölt paprika

- ½ csésze friss füszernövény, ízlés szerint (pl. bazsalikom, petrezselyem stb.)

- ¼ csésze mag, pl. mogyoró, dió, mandula, pisztácia, ízlés szerint.

 

Az öntethez:

- 2 ek oliva olaj

- 2 ek. fehér borecet

- ½ salotta hagyma

- 2 tk. dijoni mustár

- 1 tk citromlé

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben közepes lángos oliva olajat melegítünk. A hagymát és a répát apróra vágjuk, meg a serpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk. Nagyjából 5-6 perc alatt, néha megkeverve puhára sütjük őket, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, a füstölt paprikát és további 1 percig sütjük kevergetés mellett. Lezárjuk a tűzhelyet, majd elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat összekeverjük, majd fűszerezzük saját ízlés szerint, amíg jónak nem látjuk.

A serpenyőbe tesszük a főtt lencsét, a fűszernövényeket, a magvakat és az öntetet, elkeverjük alaposan, majd hagyjuk állni, hogy a lencse megszívja magát az öntettel.

Jó étvágyat!
 

forrás: https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a32292934/lentil-salad-recipe/