kardio edzés zene

Kardio edzés zene: mit hallgassunk edzés közben?

Szoktál zenét hallgatni edzés közben? Gondolkoztál már azon, hogy vajon segíti vagy hátráltatja a teljesítményed? Ebben a cikkben körbejárjuk a témát és azt is eláruljuk, hogy mi a top 5 kedvenc kardio edzés zene, ami a legrosszabb holtponton is átsegít! 


Zenehallgatás edzés közben: segít vagy árt?

Mindenkinek megvannak a sajátos edzés szokásai, nem vagyunk egyformák, ez természetes. Valaki szereti kardio edzés közben a környezetét figyelni, ha a szabadban fut, inkább a természet “hangját” magába szívni. Mások kedvenc zenéik, esetleg rádió adójuk hallgatásával fűszerezik a mozgást, de akad olyan is, akinek az edzés helyszíne vagy módja határozza meg, hogy szól e valami a fülében. 

Biztos megfigyelted már, hogy egy jó pörgős szám segíthet átrángatni futás közben egy holtponton, vagy éppen segíthet lazítani, amikor túlpörögtél.  

Sokan azt gondolják, hogy ez csak fejben dől el és nem is igazán a zenének van ehhez köze, azonban ez tévedés. Külföldi kutatások bebizonyították, hogy a zenehallagás segít maximalizálni az edzés hatékonyságát! 

kardio edzés zene: mit hallgassunk?

A teljes kép érdekében fontos hozzátenni, hogy nem minden esetben mindegy, hogy milyen zenét választasz az edzés mellé. Vegyük alapul a kardiozást: Milyen a jó kardio edzés zene?

Kisebb intenzitású kardio edzés közben fontos szempont a pulzus alacsony szinten tartása. Ebben az esetben nem biztos, hogy a legjobb választás egy kemény heavy metal vagy egy 140-150 bpm (beats per minute) gyorsaságú elektronikus zene, ami úgy felpörget, hogy a világból is képes lennél kiszaladni! 

Mi van, ha éppen arra van szükség, hogy jól felpörögj? Egy nagyon lassú klasszikus zene nem biztos, hogy a legkézenfekvőbb választás, ha éppen fáradtabb vagy és fokozni kéne a tempót! 

Természetesen nehéz általánosítani ezt a témát, hiszen egyén függő, hogy ki mit szeret és mit nem, vagy hogy mi pörgeti föl és mi nem. Egy biztos, a megfelelően összeválogatott lejátszási lista képes kihozni a legjobb formád edzés közben! 

Legjobb kardio edzés zene

Ahogy kifejtettük fentebb, ez egy nagyon szubjektív téma és egyénenként eltérő lehet. Nézzük a saját kedvenceinket: Top 5 kardio edzés zene, ami bármilyen holtponton képes átsegíteni! 😊

1. Sigala, Talia Mar - Stay The Night - Gabry Ponte Remix

2. Miley Cyrus - Flowers (EDM Remix) - DJ Gotta

3. Armin van Buuren - Turn It Up

4. Ofenbach - Overdrive (feat. Norma Jean Martine)

5. Sonny Fodera & Lewis Thompson - Shadow (feat. MORGAN)

Neked mik kedvenc számaid, amire szívesen kardiozol? Írd meg nekünk hozzászólásban! 🙂 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top