mire jó a kardio edzés?

Mire jó a kardio edzés? Járjunk utána!

Mire jó a kardio edzés? Jónéhány alkalommal hallottuk már ezt a kérdést. Ha téged is érdekel a válasz, akkor a legjobb helyen jársz! Ebben a cikkben összeszedjük a legfontosabb előnyeit!


Akik rendszeresen mozognak jól tudják, hogy a kardio a zsírégetés egyik leghatékonyabb eszköze. Ha neked még új a téma, nézzük meg hogy mikor is beszélünk kardio edzésről. 

Kardio edzés egy gyűjtő név, olyan mozgásformákat foglal magába, amikor a pulzus, egy magasabb tartományba kerül és az edzés folyamán tartósan ott is marad. Sok mozgásforma tartozik ebbe a csoportba például a futás/kocogás, kerékpározás vagy épp az ugrálókötelezés.

mire jó a kardio edzés? hatékony zsírégetésre

Fontos, hogy a pulzustartomány befolyásolja a zsírégetési hatékonyságot, így nem árt beszerezned egy órát, amivel mérni tudod!

Kíváncsi vagy hogy mi az a tartomány, ahol a leghatékonyabban égeted a zsírt? Ebben a cikkünkben pont erről beszéltünk! 

Mire jó a kardio edzés?

Ahogy azt fentebb már kifejtettük a kardio edzés a zsírégetés egyik alappillére, azonban itt még koránt sem ért véget a lista. Szerintem kevesen tudják, hogy valójában hány plusz érv szól mellette!  

Hogy mire jó a kardio edzés? Nézzük a legfontosabbakat! 🙂

Javul az állóképesség

A kardio mozgásformák a megfelelő pulzustartományon belül javítják az állóképességet. Lehet, hogy az elején úgy érzed, hogy nagyon megterhelő és nem bírod, de idővel észre veszed, hogy mennyit fejlődtél! Az edzés hatására javul a teljesítőképességed, amit az élet minden területén tapasztalni fogsz! 

mire jó a kardio edzés? javul az állóképesség

Fejleszti a szív hatékonyságát

A kardio edzés hatására erősödik a szív és hatékonyabbá válik a vérkeringés. A hatékony vérkeringés több oxigént és fontos tápanyagot képes szállítani az izmoknak és a fontos szerveknek, ami gyorsítja a regenerálódást is! 

Erősödik az immunrendszer

A kardio edzés megerősíti az immunrendszer, sokkal ellenállóbb lesz a vírusokkal és a fertőzésekkel szemben. Nehezebben betegszel meg, ráadásul könnyebben is gyógyulsz meg…ennél többet nem is kívánhatunk, igaz?! 🙂

mire jó a kardio edzés? erősödik az immunrendszer

Segít a krónikus betegségek kialakulásának megakadályozásában

A rendszeres kardio edzés pozitív hatásainak köszönhetően csökkenthető a szív és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség kialakulásának kockázata, ráadásul a vérnyomást is alacsonyan tartja. 

Meghosszabbítja az életet

Több tanulmány is foglalkozott már ezzel a témával és bebizonyították, hogy azok, akik heti rendszerességgel mozognak, hosszabb életre számíthatnak.

Ehhez akár napi 30 perc kocogás is elegendő! Megéri nem? 🙂

Láthatod, hogy számtalan fontos élettani hatása van a kardio edzésnek és tényleg megéri ezt a mozgásformát választani. Akár kezdő, akár haladó szinten vagy jelenleg, jó szívvel tudjuk ajánlani a kardiozást!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top